Forside    Lav jeres egen forestilling

Lav jeres egen forestilling!
Teambuilding – Samarbejde – Gruppeudvikling

De fleste af TeaterSpektrums arbejdsmetoder har en teambuildende karakter, da de alle involverer deltagerne direkte, og har et større eller mindre element af praktik og træning. Men særligt udviklet til formålet – og særligt effektivt – er det, når vi siger: Skab Jeres egen forestilling!

Sammen at skulle skabe og iscenesætte en forestilling, er forrygende teambuilding, og giver et meget stort udbytte. Her udnyttes og udfordres hver eneste deltagers kreativitet og idérigdom, og alle vil utvungent komme til at overskride grænser de troede de havde, og de vil komme til at gøre ting, de ikke troede, de kunne.

Kravene er store. Der skal tages stilling til genre, indhold, scenografi, kostumer, rollefordeling, arrangement, musik og koreografi. Der skal skrives, arrangeres, instrueres og indøves.

Skuespillere, musikere og konsulenter fra TeaterSpektrum sætter rammerne og sikrer proces, fokus, opsamling og læring undervejs. Sammen vil gruppen (grupperne) skabe et færdigt, unikt produkt, som vil blive forevist for kolleger, andre deltagere (v. flere workshops) eller de andre teams (hvis f.eks. flere projektgrupper, afdelinger e.l. deltager og laver hver sin forestilling), eller eventuelt for familie og venner. Den eller de færdige forestillinger kan optages på video.

Når vi snakker teambuilding og forløb med fokus på samarbejde generelt, er det vores erfaring at forventningerne om udbytte er meget forskelligt. Nogle ønsker først og fremmest en sjov og uforglemmelig dag, hvor man ser hinanden i nye roller og med nye øjne, og får cementeret det måske i forvejen velfungerende samarbejde.

Andre gange er der måske mere på spil. Der vil være et ønske om at “langtidssikre” læringen. De enkelte deltagere og gruppen skal lagre og implementere den ny viden og erfaring de har gjort, og tage den med ind i deres fremtidige samarbejde og udvikling.

Så alt efter forventninger, kan kunstneriske konsulenter fra TeaterSpektrum efterfølgende, mødes med gruppen/grupperne og følge op på det afholdte forløb. Eventuelt med udgangspunkt i videooptagelse.

Metoden er lige velegnet til ledere, medarbejdere og blandede grupper. Tidsmæssigt kan forløbet strække sig fra én hel dag til adskillige. Det kan være ét samlet forløb, eller kan lægges ind som “øer” på en f.eks. en tre dages konference, og dermed også have en “samlende” effekt i forhold til hvad der ellers sker af input og læring.

Det kan foregå som internat eller eksternat. Hos Jer selv eller på et teater. Alt sammen er det op til Jer og vil blive skræddersyet efter Jeres behov. Blot kan det siges – det er svært at fortryde indsatsen. Den gør en mærkbar forskel. Og I vil have det rigtig, rigtig sjovt undervejs!

Se også:
Konferenceledelse & events