Forside    Historiefortælling

Historiefortælling for voksne

Historiefortælling er særdeles velegnet til at brede et tema eller et fokusområde ud, og til at skabe en fælles platform og referenceramme.

Vi kommer med en historie, der passer til det tema, I har på dagsordenen. Det kan være samarbejde, ledelse, værdier, forandringer, kulturforskelle. Det kan være hvad som helst. Vi kan altid finde en historie, der passer til temaet for Jeres dag og til værdierne og kulturen på Jeres arbejdsplads.

Den historie vi bruger kan være et eventyr, en myte, et sagn, et drama, skønlitteratur eller noget helt andet. Vi bruger historier skrevet af så forskellige forfattere som H.C. Andersen, Selma Lagerlöf, Benny Andersen, Fay Weldon, Karen Blixen, John Irwing, Svend Åge Madsen og mange flere.

Med udgangspunkt i historiens univers, reflekterer deltagerne over temaet, og udfordrer sig selv og hinanden med holdninger, værdier og normer. Vi leger med den virkelighed historien har præsenteret, og med de perspektiver, roller, kulturer og værdier der er historiens og som jo – som udgangspunkt – er valgt ud fra en lighed med deltagernes daglige arbejdsplads.
Til sidst forlader vi fiktionen, og bevæger os over i deltagernes egentlige daglige arbejdsliv. Vi reflekterer og opsamler på hvilken læring og eventuelle konklusioner, nysgerrige spørgsmål eller erkendelser, vi kan drage ud fra det fiktive univers.

Arbejdet med historiefortælling åbner typisk for humoren, dialogen, perspektiverne og for at se og opleve tingene i et andet eller større perspektiv end bare det umiddelbart nærmeste.